Rahsia Pengurusan Masa

“Anda Selalu Tak Cukup Masa? Terlampau Banyak Kerja & Perkara Yang Perlu Dilakukan? Sering Tiada Masa Untuk Bersama Keluarga?”
PERKARA: Pelajari Strategi & Tips Menggunakan Masa Dengan Efektif Dalam Perniagaan Internet Anda!

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera buat rakan usahawan internet dan bakal usahawan internet sekalian,
Adakah anda sentiasa tidak mempunyai masa yang cukup untuk melakukan sesuatu kerja dan tidak tahu menguruskan masa secara efektif dalam kehidupan dan perniagaan internet anda?
Adakah anda tahu majoriti mereka yang menjalankan perniagaan internet sebenarnya bekerja lebih lama dari mereka yang bekerja makan gaji?
Ya, memang benar! Tapi anda tidak perlu sedih kerana terdapat ramai seperti anda yang menghabiskan masa berjam-jam setiap hari menghadap komputer riba atau desktop PC mereka menjalankan perniagaan internet dan tidak menghiraukan langsung tentang keadaan keluarga mereka.
Selalukah anda berada dalam salah satu daripada situasi di bawah:
  • Tidak mempunyai banyak masa untuk menjalankan perniagaan internet?
  • Tidak mempunyai masa untuk bekerja dengan prestasi yang lebih baik?
  • Tidak mempunyai masa untuk menguruskan pelbagai jenis bil dan hutang yang perlu dilangsaikan?
  • Sentiasa kesuntukan masa untuk mengejar “deadline” bagi tugasan yang penting?
  • Tidak mempunyai masa untuk bersembang bersama keluarga dan bermain dengan anak-anak?
  • Selalu terlupa untuk menghantar kereta ke pusat servis, menelefon ibu bapa di kampung, menghantar kad ucapan hari lahir atau ulang tahun perkahwinan dan lain-lain lagi?
  • Tidak dapat mengikuti program rukun tetangga di kawasan perumahan anda?
  • Tidak dapat merancang percutian keluarga yang seronok dan mendamaikan?
Lebih menakutkan, usahawan yang telah berjaya pun masih menghadapi masalah yang sama seperti anda dalam pengurusan masa. Impian untuk menjalankan perniagaan internet beberapa jam sehari dan menghabiskan masa yang tinggal untuk berseronok bersama keluarga tersayang sudah tidak wujud lagi. Terlalu banyak perkara yang harus dilaksanakan dan terlalu banyak keputusan harus dibuat dalam menjalankan perniagaan internet anda.
Akan tetapi adakah ianya disebabkan terlalu banyak kerja yang harus dilakukan? Atau adakah ianya disebabkan oleh kelemahan anda dalam menguruskan masa?
Untuk keterangan lanjut klik imej.